Direct contact   

Snack specialiteiten
voor elk moment

Ons uitgebreide en veelzijdige snackassortiment in bulkverpakkingen is geschikt voor elk snack moment. Of het nou voor het borrelmoment, bewust snacken, zoete tussendoortjes, of wat voor snack concept dan ook is, ons assortiment maakt jouw product propositie compleet.

Onze snack producten kunnen grofweg in twee groepen worden opgedeeld: hartig en zoet. De hartige groep bestaat uit rijstzoutjes, pindabollen, snack bonen & erwten, geroosterde maïs en snack mixen. De zoete groep bestaat uit chocolade clusters, dragees en gechocolateerde mix componenten.

Selecteer de productgroep waar je naar op zoek bent of scroll simpelweg naar beneden om iedere productgroep stuk voor stuk te ontdekken. Ben je op zoek naar uitgebreidere productinformatie, neem dan direct contact met ons op.

Rijstzoutjes

Rijstcrackers, Japanse mix, rijstzoutjes. Slechts een aantal van de vele namen voor een uitgebreide groep van overheerlijke Aziatische snacks. Met brede variaties in maten, smaken, vormen en kleuren, leent deze productgroep zich perfect voor diegene die op zoek zijn naar onderscheid in hun snack assortiment. Rijstzoutjes worden gemaakt van rijst en zijn onder te verdelen in twee groepen: Arare en Senbei.

Arare

Deze productgroep staat bekend om de diversiteit aan vormen en kleuren. Arare zoutjes zijn gemaakt van plakkerige rijst en worden in de oven geroosterd, waardoor ze een zeer laag vet percentage hebben. Binnen de arare productgroep bieden wij losse crackertjes, arare mixen en klassieke mixen aan. De arare mixen worden voor gemixt in Azië. De klassieke mixen mengen wij zelf in Nederland en zijn een combinatie van arare rijstzoutjes en oriëntaalse pindabollen.

Senbei

De producten in deze productgroep worden gemaakt van droogkokende rijst en zijn zowel oven geroosterd als gefrituurd beschikbaar. Vanwege de twee verschillende bereidingswijzen biedt elke soort een andere smaak en textuur ervaring. Senbei crackers zijn beschikbaar in allerlei verschillende smaken, van meer Westerse smaken zoals barbecue en kaas tot pittige Aziatische smaken als wasabi en chili. Uit duurzaamheids-overwegingen zijn al onze senbei crackers palmolievrij.

Toeleveringsketen

Al onze rijstzoutjes worden geproduceerd door onze exclusieve partners in Thailand. Hun fabrieken zijn voorzien van de nieuwste productie technologieën en tevens beschikken zij over de gewenste voedselveiligheid certificeringen (zoals BRC). Wij vertegenwoordigen deze partners in Europa, wat een speciale samenwerking met zich mee brengt. We delen kennis, bezoeken elkaar regelmatig en combineren het beste van het oosten met het beste van het westen. Deze aanpak van exclusieve lange-termijn partnerschappen zorgt er voor dat we continu onze productkwaliteit en beschikbaarheid kunnen optimaliseren, efficiëntie kunnen verbeteren en kosten kunnen verlagen.

Aanjagen van innovatie

Als marktleider voor rijstzoutjes in Europa houden we de productkwaliteit in de markt goed in de gaten en zorgen we daarnaast voor de nodige product innovaties. Ook de productsamenstelling van onze producten houden we goed in de gaten en passen we, indien nodig, aan naar de laatste standaarden en wensen. Zo hebben wij de laatste jaren bijvoorbeeld onze producten omgezet van palmolie naar zonnebloemolie, gebruiken wij geen onnatuurlijke ingrediënten meer en zijn de zoutpercentages in onze producten verlaagd. Met productinnovaties streven wij ernaar om vooruit te lopen op de laatste trends, zodat wij onze klanten producten kunnen leveren die de consument verrassen en versteld doen staan.

Pindabollen

Pindabollen hebben wij al sinds het begin in ons assortiment, mede omdat de Oriëntaalse pindabollen een belangrijk onderdeel zijn van de Aziatische snacks groep. Foodlink heeft een uitgebreid assortiment pindabollen. Onze pindabollen worden gemaakt met verschillende omhulsels (coatings), die te onderscheiden zijn op formaat, knapperigheid en vorm. Natuurlijk is er ook binnen deze productgroep een brede keuze aan smaken beschikbaar. Wij delen de pindabollen groep op in twee subgroepen: Oriëntaalse pindabollen en Westerse pindabollen.

Oriëntaalse pindabollen

Deze productlijn is een belangrijk onderdeel van de Aziatische snacks groep. Binnen dit segment bieden we producten aan met traditionele Aziatische smaken, zoals chili, sojasaus, wasabi en zeewier. De producten zijn beschikbaar in verschillende vormen, formaten en coating-structuren. Al onze Oriëntaalse pindabollen zijn palmolievrij en bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Westerse pindabollen

Borrelnoten, zoals Westerse pindabollen in Nederland bekend staan, zijn de populairste en meest gebruikte pindabollen in Europa. Gecoate pinda’s met bekende smaken, als paprika en chili, zijn heerlijk om zo te eten, maar kunnen ook perfect gebruikt worden in snack mixen. Al onze Westerse pindabollen zijn palmolievrij en bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Toeleveringsketen

Onze pindabollen komen vanuit twee verschillende ketens. De Oriëntaalse, en een gedeelte van de Westerse, pindabollen sourcen wij via onze toegewijde partners in China. Het overige deel van de Westerse pindabollen worden binnen onze groep geproduceerd in Nederland. Beide toeleveringsketens zijn volledig geïntegreerd, wat ons directe toegang geeft tot ontwikkel-, test- en verbeter-processen. Hierdoor kunnen we de knapperigste en smaakvolste pindabollen aanbieden, met smaken conform de laatste consumenten trends. In beide toeleveringsketens is kwaliteit onze hoofdprioriteit, wat mede wordt geborgd dankzij de BRC certificeringen van onze leveranciers.

Uitstekende mix component

Pindabollen zijn perfect voor bedrijven die zelf snackmixen maken. De producten kunnen functioneren als mix component om kleur, textuur en smaak aan je snack mix toe te voegen. Aangezien wij zelf veel ervaring hebben met het samenstellen van snack mixen kunnen wij inspiratie en advies bieden bij de selectie van de juiste pindabollen.

Snack bonen & erwten

Ons uitgebreide snack bonen en erwten assortiment is de meest recente toevoeging aan de Aziatische snacks groep. Bonen en erwten zijn een goede bron van eiwitten en vezels, zijn smaakvol, innovatief en zijn op veel verschillende manieren in te zetten. In Azië zijn bonen en erwten al jaren populair als snacks, vandaar dat Foodlink besloten heeft om deze knapperige en voedzame producten in Europa te introduceren. Ons snack bonen en erwten assortiment kan worden opgedeeld in drie groepen: geroosterde bonen, geroosterde erwten en gefrituurde bonen.

Geroosterde bonen

Foodlink heeft geroosterde bonen in veel verschillende soorten en smaken. Edamame bonen, tuinbonen, sojabonen en mixen, ieder product heeft een eigen textuur, uiterlijk en smaak. De smaken variëren van traditionele smaken als zeezout, tot meer uitgesproken smaken als saté en sojasaus.

Geroosterde erwten

Ons geroosterde erwten assortiment bestaat uit groene erwten en kikkererwten. Wat onze erwten anders maakt dan de meeste andere geroosterde erwten in de markt is hun uniforme uiterlijk, hun knapperige doch zachte bite, plus het feit dat wij alleen maar natuurlijke ingrediënten in onze seasonings gebruiken. Of je nou op zoek bent naar naturel of pittige smaken, ons erwten assortiment heeft iets toepasselijks voor elke gelegenheid. 

Gefrituurde bonen

Binnen ons bonen en erwten assortiment bieden wij ook een onderscheidend assortiment gefrituurde tuinbonen aan. Deze producten bieden een andere smaakervaring dan de geroosterde bonen. Deze gefrituurde tuinbonen zijn beschikbaar in een aantal verschillende smaken. Elke smaak zal je smaakpapillen op een andere manier verrassen.

Toeleveringsketen

Al onze bonen en erwten worden bereid en verpakt in BRC gecertificeerde bedrijven. De producten worden gekocht bij onze vertrouwde toeleveranciers met wie we al jaren zaken doen. Onze bonen en erwten leveranciers komen uit China en Spanje. Onze teams en de leveranciersteams werken constant samen om bite, knapperigheid en smaak te optimaliseren. We leggen de lat hoog en streven er samen naar om altijd de meeste verrukkelijke snack bonen en erwten te ontwikkelen.

Plant power

Snack bonen en erwten bieden veel mogelijkheden voor die partijen die in het plantaardige eiwitten segment willen springen. De producten zijn namelijk een bron van plantaardige eiwitten en zijn daarnaast ook rijk aan vezels. Waardoor ze zeer geschikt zijn voor verantwoordelijke snack concepten. Naast het feit dat ze interessante voedingsstoffen hebben, zijn deze producten simpelweg zalig en er zijn geen palmolie of onnatuurlijke ingrediënten gebruikt tijdens de bereiding.

Geroosterde maïs

Geroosterde maïs groeit in populariteit als een plantaardige snack. Maïs leent zich erg goed om geroosterd te worden en kan perfect worden gecombineerd met veel verschillende soorten smaken. Foodlink biedt een ruim assortiment van deze smaakvolle en knapperige snacks, in klein en groot formaat. Met dank aan de ervaring en exclusieve productiemethodes van onze partner, hebben onze producten een gelijkmatige kleur en uitstraling, een unieke smaak en zijn ze buitengewoon knapperig.

Knapperigheid

Er zijn veel verschillende niveaus van knapperigheid beschikbaar in de geroosterde maïs markt. De bite en het mondgevoel van geroosterde maïs kunnen uiteenlopen van heel hard naar heel zacht. Binnen dit spectrum biedt Foodlink 2 soorten knapperigheid aan: soft corn en supreme corn. Supreme corn karakteriseert zich als de knapperige variant met een zachte bite. Soft corn, daarentegen, is beter geschikt voor diegene die op zoek is naar een iets stevigere bite in de maïs snack.

Toeleveringsketen

De samenwerking met onze Spaanse partner voor geroosterde maïs is gebaseerd op vertrouwen en transparantie. Door nauw samen te werken met de R&D-afdeling van onze partner kunnen we voortdurend nieuwe smaken ontwikkelen op basis van de laatste trends. Er is uiteraard aan beide kanten enorm veel aandacht voor voedselveiligheid en kwaliteit. Dat is ook terug te zien aan de hoogste internationale certificeringen bij onze Spaanse partner, zoals BRC en IFS. De combinatie van de nieuwste productie technologie en unieke productie processen garanderen consistente en uitstekende productkwaliteit.

Maïs in opkomst

Geroosterde maïs kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Traditioneel wordt het gebruikt als een knapperige component in snack mixen, alhoewel het ook zeer geschikt is om op zichzelf te eten. Geroosterde maïs wordt daarnaast steeds vaker ingezet als een ingrediënt in zoetwaren, bakkerij en ontbijtgranen product ontwikkelingsprojecten. De opvallende kleur, textuur en smaak maken geroosterde maïs tot een multifunctioneel artikel.

Snack mixen

Dankzij de vele soorten snacks die wij aanbieden kunnen wij ook een breed assortiment aan voor-gemixte snack mixen aanbieden. Wij mixen de producten in onze eigen fabriek in Nederland. Hierdoor hebben we de vrijheid om onze klanten een door ons geselecteerde lijn met best-sellers aan te bieden, maar het is ook mogelijk om in samenwerking een mix samen te stellen die het beste bij jouw wensen aansluit.

Oneindig veel mogelijkheden

Snack mixen zijn spannende combinaties van hartige, en soms ook zoete, snacks. Ze bieden een knapperig, smaakvolle en kleurrijke toevoeging aan jouw snack assortiment. De mix componenten kunnen pinda’s, noten, rijstzoutjes, snack bonen & erwten, geroosterde maïs en smaakvolle seasonings zijn. We kunnen ook gechocolateerde componenten, uit onze eigen chocolade fabriek, aan de mix toevoegen. Dus of je nou op zoek bent naar populaire snack mixen of extra pittige varianten, wij mixen ze graag voor je!

Toeleveringsketen

Alle snacks die worden gebruikt in onze snack mixen komen uit alle hoeken van de wereld en worden direct op de bron gekocht. Wij mixen en verpakken de producten vervolgens in onze eigen fabriek in Nederland. De fabriek voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en is BRC en IFS gecertificeerd. Op de moderne verpakkingslijn wordt houdbaarheid gegarandeerd door begassing en verschillende seal methodes. Dankzij de flexibiliteit van de machines kunnen we de snack mixen in bulk dozen, gesealde emmers en big bags verpakken.

Spice up your trade

Of ze nou gebruikt worden in cafés, restaurants, hotels of andere out-of-home locaties, onze snack mixen zullen de drankomzet een duwtje in de rug geven. Het leuke aan snack mixen is dat je er heel creatief mee om kan gaan. Zo kan je ze samenstellen in de sfeer van jouw eigen concept, thema of smaakprofiel. De door onszelf samengestelde mixen worden constant ge-update door ons eigen productontwikkelingsteam, die altijd de laatste consumenten en smaaktrends in de gaten houden. Creëer extra ervaringen voor je klanten door met snack mixen te gaan werken.

Gechocolateerde producten

Vanuit onze eigen chocoladefabriek in Nederland kunnen wij verschillende gechocolateerde producten leveren. Onze chocolade is van de beste Belgische kwaliteit en we bieden verschillende soorten chocolade aan zoals puur, melk, wit, karamel en yoghurt. Indien nodig beschikken wij over de gewenste chocolade certificeringen: Rainforest Alliance, Fairtrade en biologisch (SKAL). Binnen ons assortiment chocolateren wij voornamelijk noten, gedroogd fruit, pitten en overige gerelateerde producten. Wij hebben onze chocolade groep in drie productgroepen opgedeeld: dragees, clusters en mix componenten.

Dragees

Dragees zijn producten die wij met een dikke laag Belgische chocolade omhullen. Dankzij de toegang die wij hebben tot een breed scala aan leveranciers van over de hele wereld, kunnen we een breed assortiment aan dragees aanbieden. Van bekende noten en gedroogde vruchten, tot meer verrassende producten zoals geroosterde maïs, edamame bonen of koffiebonen. We kunnen de coatings in smaak verrijken door er natuurlijke smaken aan toe te voegen. Smaken kunnen uiteenlopen van fruitige smaken, zoals framboos, tot exotische smaken, zoals kokos.

Mix componenten

Binnen ons chocolade assortiment hebben wij ook een aantal kleinere gechocolateerde producten die kunnen functioneren als mix componenten. Deze producten kunnen een knapperige en verrassende twist aan je product mix geven. Of je nou zoete elementen aan je snack mix of ontbijtgranen wilt toevoegen, we werken graag met je samen om van jouw project een succes te maken.

Toeleveringsketen

De ingrediënten die wij gebruiken in onze chocoladefabriek komen uit alle hoeken van de wereld en worden direct op de bron gekocht. Hierdoor hebben we de kwaliteit van de ingrediënten onder controle. De chocolade die wij gebruiken is Belgische chocolade van de beste kwaliteit. Het team van experts dat werkzaam is in onze eigen, BRC en IFS gecertificeerde, chocoladefabriek gebruikt de premium ingrediënten om overheerlijke producten te maken. Met hun jarenlange ervaring en creativiteit is het team continu bezig om producten verder door te ontwikkelen en processen efficiënter te maken. Allemaal met het doel om excellente chocolade producten te kunnen leveren aan onze klanten.

Creatieve innovaties

Met meer dan 30 verschillende producten en 5 type chocolade kunnen we een heleboel mooie gechocolateerde combinaties creëren. Ons toegewijde chocolade team verdiept zich in de laatste trends en ontwikkelingen en test op basis van de ontwikkelingen in de markt nieuwe product en smaak combinaties. Alhoewel de traditionele dragees verantwoordelijk zijn voor het grootste volume binnen de chocolade groep, blijven we de markt regelmatig prikkelen met nieuwe innovaties. Neem contact met ons op om meer te leren over de laatste chocolade innovaties.