Direct contact   

Jouw partner
voor plantaardige
ingrediënten

Foodlink ontwikkelt en levert een breed assortiment plantaardige ingrediënten voor de Europese voedingsmiddelenindustrie. Het ingrediënten assortiment bestaat uit cashewnoten stukjes, geroosterde bonen en erwten, biologische pinda’s, pijnboompitten en gechocolateerde producten. Alle producten zijn stevig verpakt in bulkdozen of zakken.

We werken met natuurlijke ingrediënten, maar jouw toepassing bepaalt wat de maat en vorm van het ingrediënt moet zijn. Heel, gebroken, gemalen, geroosterd, ongeroosterd, etc. Wij begrijpen dat elk productieproces zijn eigen specifieke ingrediënten behoefte heeft. Daarom vinden wij een persoonlijke aanpak in de samenwerking belangrijk. Als wij jouw bedrijf en project goed begrijpen, kunnen we namelijk meedenken over de best passende oplossing voor jouw product of productieproces.

Selecteer de productgroep waar je naar op zoek bent of scroll simpelweg naar beneden om iedere productgroep stuk voor stuk te ontdekken. Ben je op zoek naar uitgebreidere productinformatie, neem dan direct contact met ons op.

Cashewnoten stukjes

In samenwerking met de Intersnack Cashew Company bieden wij een volledig assortiment cashewnoten stukjes voor de voedingsmiddelenindustrie. Cashew stukjes worden in veel verschillende sectoren gebruikt als ingrediënt, van de bakkerij- tot de zuivel-industrie en van zoetwaren tot ijs. Elke toepassing heeft zijn eigen product en specificatie eisen. Omdat wij de volledige cashew keten van voor naar achter binnen één organisatie beheersen, hebben we volledige invloed over het proces en kunnen we klantspecifieke oplossingen en wensen makkelijk realiseren.

Producten

Ons basisassortiment bestaat uit granulaat (BB), kleine stukjes (SP) en grote stukjes (LP). Deze kunnen we leveren volgens de AFI industrie standaard of, in samenspraak met de klant, volgens een klantspecifieke specificatie. Als je een afwijkende maatvoering zoekt voor jouw toepassing, kunnen wij met een speciaal daarvoor ingerichte productielijn jouw eigen maatvoering genereren. Op aanvraag kunnen we de cashew stukjes ook éxtra schoonmaken in onze eigen fabrieken, waar we beschikken over de modernste reinigings-apparatuur.

Toeleveringsketen

Foodlink en de Intersnack Cashew Company zijn vastberaden om de cashew keten versneld te verbeteren richting een duurzamere en transparantere toeleveringsketen. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om de organisatie van de keten anders in te richten dan de andere spelers in de markt. Wij kopen de ongepelde cashewnoten zelf in in het land van origine en hebben vijf eigen fabrieken in Vietnam en India, waar we alle verwerkingsstappen in het kraakproces onder één dak uitvoeren. Zo managen wij elke stap van de rauwe cashewnoot (RCN) tot het product dat wij direct bij jou afleveren. Zodoende kunnen we een veilige, eerlijke en transparante toeleveringsketen garanderen. Met producten die aan alle kwaliteitsvoorwaarden voldoen en met naleving van ethische waarden en standaarden voor al de medewerkers in onze keten.

Cashew stukjes gebruiken als ingrediënt

Het gebruik van cashew stukjes in je product mix is erg interessant. Cashews hebben een karakteristieke notige smaak en interessante functionele eigenschappen. Vanwege zijn relatief neutrale kleur is de cashewnoot geschikt als basismateriaal voor veel producten. Als het product fijn gemalen wordt tot poeder kan het functioneren als verdikkings- of bindingsmiddel. Naast deze functionele eigenschappen zitten cashewnoten ook boordevol goede voedingsstoffen. Cashewnoten zijn namelijk een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, vezels, onverzadigde vetten en verschillende mineralen.

Geroosterde bonen & erwten

Deze productgroep is vooral interessant voor de voedingsmiddelenproducenten die op zoek zijn naar ingrediënten die hun producten met gezonde plantaardige voedingsstoffen kunnen verrijken. Bonen en erwten zijn een goede bron van eiwitten en vezels, zijn smaakvol, innovatief en zijn op veel verschillende manieren in te zetten. Omdat wij de bonen en erwten al hebben geroosterd, zijn er geen extra verwerkingsstappen meer nodig wanneer ze worden ingezet als ingrediënt en is enorme knapperigheid gegarandeerd.

Eindeloze mogelijkheden

De geroosterde bonen en erwten van Foodlink zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Edamame sojabonen, witte sojabonen, zwarte sojabonen, groene erwten en kikkererwten. Allemaal hebben ze hun eigen karakteristieke textuur, uiterlijk en smaak. Afhankelijk van de toepassing biedt ieder product zijn eigen voordelen. Afgezien van de hele bonen en erwten kunnen wij de producten ook in kleinere stukjes hakken als dat nodig is voor jouw productproces.

Toeleveringsketen

Al onze bonen en erwten worden bereid en verpakt in BRC gecertificeerde bedrijven. De producten worden gekocht bij onze vertrouwde toeleveranciers met wie we al jaren zaken doen. Onze bonen en erwten leverancier komt uit China. Onze teams en de leveranciersteams werken constant samen om bite, knapperigheid en smaak te optimaliseren. We leggen de lat hoog en streven er samen naar om altijd de meeste verrukkelijke geroosterde bonen en erwten te ontwikkelen.

Geroosterde bonen en erwten gebruiken als ingrediënt

Geroosterde bonen en erwten zijn populaire ingrediënten voor plantaardige, vegetarische en veganistische producten. De bonen en erwten bieden knapperigheid en vullen jouw product mix met gezonde voedingsstoffen. Het natuurlijke smaakprofiel van de ongezouten bonen en erwten werken goed in combinatie met zowel zoete als hartige producten. De unieke productkarakteristieken van onze geseasonde bonen en erwten bieden daarnaast juist de mogelijkheid om het verschil te maken in smaak. Zo zouden bonen en erwten met wasabi of sweet chilli smaak bijvoorbeeld een verrassende smaakexplosie aan je product kunnen geven.

Biologische pinda’s

De pinda is een populair ingrediënt voor veel voedingsmiddelenproducenten in Europa. Foodlink heeft een SKAL gecertificeerd en door SGS gecontroleerd assortiment biologische Virginia en Runner pinda’s, beschikbaar in verschillende counts. Afhankelijk van jouw toepassing, kunnen wij de pinda’s leveren met vlies, geblancheerd of in stukjes (verschillende formaten). Onze leverancier en wij hebben al jaren ervaring met dit productassortiment en we delen graag onze expertise met jou bij nieuwe product ontwikkelingstrajecten.

Betrouwbare biologische pinda’s

Onze biologische pinda’s zijn afkomstig van een biologisch gecertificeerde leverancier. Foodlink is biologisch gecertificeerd door SKAL. SKAL is de onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische keten in Nederland. Eén van de doelstellingen van SKAL is om consumenten zekerheid te bieden dat een product met een biologisch label ook daadwerkelijk biologisch geproduceerd is. Voor meer informatie over SKAL, ga naar skal.nl.

Toeleveringsketen

Dankzij onze speciale partnerschap met een professionele producent in China kunnen wij onze klanten biologische pinda’s van de beste kwaliteit, direct vanuit de bron, aanbieden. De hele keten is open en transparant georganiseerd. De productiefaciliteiten zijn BRC en biologisch gecertificeerd en beschikken over een modern machinepark. Wij controleren elke batch in gecertificeerde laboratoria op kwaliteit, karakteristieken en wettelijke eisen. Met het uiteindelijke doel om onze klanten biologische pinda’s te kunnen leveren van consistente en betrouwbare kwaliteit.

Pinda’s gebruiken als ingrediënt

De pinda is een veelzijdig product die in veel toepassingen als ingrediënt wordt gebruikt. De aromatische, notige pinda smaak versterkt de smaak van je productmix. Pinda smaak kan worden versterkt, of aangepast, door de pinda’s te roosteren voordat ze in je productieproces worden toegevoegd. Er zijn verschillende niveaus van roosteren, van licht geroosterd tot donker geroosterd. De smaakintensiteit verandert met het niveau van roosteren. In aanvulling op de smaak karakteristieken, zijn pinda’s ook een perfecte natuurlijke bron van plantaardige eiwitten, onverzadigde vetten, vezels en veel essentiële vitamines en mineralen. Een uitstekende kans dus om, door onze biologische pinda’s te gebruiken, je klanten een goed smakend, voedzaam en duurzaam product te kunnen garanderen.

Pijnboompitten

Pijnboompitten zijn wereldwijd bekend als ingrediënt bij consumenten en voedingsmiddelenproducenten. Of het nou geroosterd op een salade of in pesto is, iedereen heeft de smaakvolle pijnboompittensmaak op de één of andere manier wel eens ervaren. Foodlink biedt een heel assortiment pijnboompitten aan voor verpakkers en producenten in Europa. Dankzij de unieke sorteringscriteria die wij samen met onze partner leveranciers hebben ontwikkeld, staan onze pijnboompitten bekend als de meest homogene in Europa.

Producten

Als een full service pijnboompitten specialist kunnen wij pijnboompitten in verschillende soorten en counts aanbieden. De pijnboompitten soorten die wij actief aanbieden zijn: Red Pine (Pinus Koraiensis) en Cedar (Pinus Sibirica). Elke soort heeft zijn eigen uiterlijk, kleur, textuur en smaak. De grootte van de pit wordt bepaald door de pijnboompitten count. Wij kunnen adviseren welke count het beste bij jouw behoefte past. We hebben zowel conventionele als biologische pijnboompitten in ons assortiment, indien nodig kunnen wij de pijnboompitten ook voor je roosteren.

Toeleveringsketen

Onze pijnboompitten zijn verwerkt door BRC gecertificeerde partners in China met wie wij door de jaren heen sterke relaties hebben opgebouwd. Door informatie met elkaar uit te wisselen en elkaar regelmatig te bezoeken verbeteren en ontwikkelen we de business samen verder. Onze partners hebben extra strenge sorteringsmethodes geïmplementeerd voor onze producten, zodat de beste kwaliteit gegarandeerd is en de producten aan alle EU wetgeving en klanteisen voldoen. Daarnaast is er een extra kwaliteit controlesysteem ingevoerd, waarbij wij elke batch dubbel op DNA en vrije vetzuren laten controleren in gecertificeerde laboratoria. SGS voert de controles eerst uit in China en bij aankomst in Europa wordt er nogmaals getest in een onafhankelijk laboratorium.

Pijnboompitten gebruiken als ingrediënt

Onze pijnboompitten worden gekocht door zowel verpakkers als producenten. De verpakkers verpakken de pijnboompitten in retail verpakkingen voor de supermarkt. De producenten gebruiken de interessante producteigenschappen van de pijnboompit om hun producten te verrijken. Pijnboompitten hebben een zachte knapperige textuur en een delicate boterige smaak. Als je pijnboompitten roostert komt er een notige zoetheid tevoorschijn die van toegevoegde waarde kan zijn op het smaakprofiel van jouw product mix. Naast deze producteigenschappen zijn pijnboompitten ook geschikt als je op zoek bent naar plantaardige eiwitten en onverzadigde vetten.

Gechocolateerde ingrediënten

Vanuit onze eigen chocoladefabriek in Nederland kunnen wij verschillende gechocolateerde producten leveren. Onze chocolade is van de beste Belgische kwaliteit en we bieden verschillende soorten chocolade aan, zoals puur, melk, wit, karamel en yoghurt. Indien nodig beschikken wij over de gewenste chocolade certificeringen: Rainforest Alliance, Fairtrade en biologisch (SKAL). Binnen ons assortiment chocolateren wij voornamelijk noten, gedroogd fruit, pitten en overige gerelateerde producten.

Oplossingen voor voedingsmiddelenproducenten

Speciaal voor voedingsmiddelenproducenten hebben wij een assortiment van kleine gechocolateerde producten ontwikkeld die als ingrediënt kunnen worden gebruikt. Deze interessante producten geven een krokante twist en verrassende smaak aan jouw product. Of het nou voor de productie van (premium) chocoladerepen, ijs, of andere producten is, wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor (nieuwe) productontwikkelingsprojecten.

Toeleveringsketen

De ingrediënten die wij gebruiken in onze chocoladefabriek komen uit alle hoeken van de wereld en worden direct op de bron gekocht. Hierdoor hebben we de kwaliteit van de ingrediënten onder controle. De chocolade die wij gebruiken is Belgische chocolade van de beste kwaliteit. Het team van experts dat werkzaam is in onze eigen, BRC en IFS gecertificeerde, chocoladefabriek gebruikt de premium ingrediënten om overheerlijke producten te maken. Met hun jarenlange ervaring en creativiteit is het team continu bezig om producten verder door te ontwikkelen en processen efficiënter te maken. Allemaal met het doel om excellente chocolade producten te kunnen leveren aan onze klanten.

Creatieve innovaties

Met meer dan 30 verschillende producten en 5 type chocolade kunnen we een heleboel mooie gechocolateerde combinaties creëren. Ons toegewijde chocolade team verdiept zich in de laatste trends en ontwikkelingen en test op basis van de ontwikkelingen in de markt nieuwe product en smaak combinaties. Alhoewel de traditionele producten verantwoordelijk zijn voor het grootste volume binnen de chocolade groep, blijven we de markt regelmatig prikkelen met nieuwe innovaties. Neem contact met ons op om meer te leren over de laatste chocolade innovaties.